Jemy w Łodzi Burger Fest 2024
Len i Bawełna (Off Piotrkowska)
Surf & Turf Burger – bułka własnego wypieku z delikatnymi plastrami polędwicy wołowej, krewetkami królewskimi oraz pomidorem, ogórkiem piklowanym w chili, sałatą bianco i sosem aioli z pieczonego czosnku. Serwowany z frytkami stekowymi.
Cena: 62,30 zł
Al Dente Pasta & Bąble Bar (Manufaktura)
Szparag – bułka własnego wypieku, smash burger wołowy, sos musztardowo-miodowy z prażonymi orzeszkami pini, mozarella fior di late, boczek, grillowany pak choi, szparagi i majonez czosnkowy. W zestawie z frytkami.
Cena: 55 zł
Bałucki Burger (Rzgowska 219)
Kwaśny Smash – wołowina (smash), kapusta kiszona, mozzarella, rukola, sos różowy
Cena: 45 zł
Bałucki Burger (Rzgowska 219)
Limonkowy Szparag – kotlet warzywny, majonez cytrynowo-limonkowy, ogórek małosolny, panierowany pomidor
Cena: 45 zł
Bałucki Burger (Zgierska 69)
Mięsny Bałuciarz – wołowina, mostek wołowy, zrazowa górna, cheddar, ogórek małosolny, sos pieprzowy
Cena: 52 zł
Bałucki Burger (Zgierska 69)
Burakowa Nowalijka – kotlet warzywny, burak młody, kapusta młoda, sos śmietanowo-majonezowy
Cena: 45 zł
Chill Cafe Bistro (Rudzka 62)
Kaszankowy Diabeł – stek z kaszanki, stek z białej kiełbasy, sos wiśniowy, sos chrzanowy, pomidor, ogórek, roszponka, cebula, czarna bułka
Cena: 46 zł
Chill Cafe Bistro (Rudzka 62)
Rydzowy Rycerz – stek z rydza, blanszowana pokrzywa, powidła cebulowe, sos curry, słodkie chili, pomidor ogórek, czarna bułka
Cena: 45 zł
Cochise (Piotrkowska 209, Sacharowa 30, Kusocińskiego 67)
Pedro – szarpana wołowina, awokado, ser cheddar, salsa, piklowana cebula, sos z papryki chipotles
Cena: 42 zł
Doki Gastrobar (OFF Piotrkowska)
Włoska robota – porchetta własnej produkcji, pesto bazyliowe, tapenada, burrata, grillowane warzywa, rukola, bułka własnego wypieku
Cena: 49 zł
Drukarnia Skład Wina i Chleba (OFF Piotrkowska)
Burger wołowy z pieczarką i gorgonzolą – wołowina, sos majonezowo-koperkowy, sałata, pomidor, boczek, pieczarka portabello, cebula czerwona, gorgonzola, bułka własnego wypieku, frytki stekowe
Cena: 47 zł
Drukarnia Skład Wina i Chleba (OFF Piotrkowska)
Burger wegański z kotletem ziemniaczanym w stylu indyjskim – kotlet ziemniaczano-batatowy, imbir, chili, pulpa mango, granat, mięta, jogurt naturalny, bułka własnego wypieku, frytki stekowe
Cena: 35 zł
El Buos (Łubinowa 54A)
Korean Fried Chicken Burger – maślana buła pszenna, koreański kurczak stir-fry (łagodny), domowy coleslaw, grillowany ananas, szczypior, sezam, sos limonkowe majo
Cena: 46 zł
El Buos (Łubinowa 54A)
Korean Fried Tofu Sandwich – dwie kromy chleba 100% żytni, koreańskie tofu stir fry (łagodne), domowy coleslaw z wegańskim majo, grillowany ananas, pomidor, rukola, szczypior, sezam, sos wegański limonkowe majo
Cena: 40 zł
Falla Łódź (Piotrkowska 217)
Honolulu Tempura Burger – burger z kotletem z panierowanych grzybów shimeji, sosem ziołowym, wegańskim cheddarem, buffalo majo
Cena: 40 zł
Farina Bianco (Piłsudskiego 14)
Burger - bułka fit, szarpana wieprzowina, ricotta, sos BBQ, sałata lolo rossa, krążki cebulowe w cieście piwnym, ogórek kiszony, plastry smażonego boczku
Cena: 54 zł
Fatamorgana (Księży Młyn 16)
Sezonowany smash GROBURGER – domowa maślana brioszka, sezonowany mielony antrykot 200g, groseran, czyli ser typu parmezan z mleka koziego, domowy keczup, sos cezar, rukola, pomidor, czerwona cebula, *zielone szparagi opcjonalnie
Cena: 59 zł (*64 zł z zielonymi szparagami)
Ferwor (Piotrkowska 97)
Dr Pepper Burger - 180 gramów soczystej wołowiny, ser cheddar, ser wędzony, biała cebula, bekon, autorski sos BBQ z wiśniami i Dr Pepper, podawany z talarkami ziemniaczanymi, marmoladą cebulową i puszką Dr Peppera
Cena: 47 zł
Florida Ananas Burger Bar (Kostki-Napierskiego 1)
Nachos Burger – soczysta wołowina nadziana serem cheddar, pomidor, jalapeno, sos serowy, nachosy barbecue, roszponka, zamknięte w czarnej bułce
Cena: 34 zł
Gastromachina (Piotrkowska 93)
Ryneczkowy – bułka różowa z ziarnami, 150 g antrykotu, kiszona rzodkiewka, kozi twarożek z koperkiem, sos czosnkowy, sałata, cebula czerwona, roszponka
Cena: 49 zł
Gastromachina Stacja Dąbrowskiego (Dąbrowskiego 59/61)
Sezonator – 150 g wołowiny, coleslaw z młodej kapusty z bobem i rabarbarem, sałata, grillowane szparagi pod serem cheddar, bordowa bułka z czarnym sezamem
Cena: 45 zł
GigaBuła (Piotrkowska 67/9U)
GigaGringo – buła, wołowina, bakłażan, cukinia, chorizo, parmezan, sos worcester
Cena: 47 zł
Imber (Piotrkowska 43)
Burger Staromiejski – smażony śledź, bułka brioche, kapusta zasmażana po żydowsku, grillowane halloumi, sos z karmelizowanej cebuli z chrzanem, czerwona cebula, zioła
Cena: 42 zł
Kaukaz (Manufaktura)
Burger Pikantne Awokado – 200 g grillowanej wołowiny, plastry awokado, cheddar, pomidor, chili, sałata, sos majonezowy na bazie awokado i chili, frytki
Cena: 55 zł
Kolektyw Pizza Burger Pancake (Paderewskiego 6)
Soba Buldak Burger – maślana bułka, sriracha mayo, grillowana papryka w soku anansowym, makaron soba buldak, mięso wołowe, ogórki piklowane po azjatycku, piklowana cebula (dostępny też w wersji z kurczakiem KFC zamiast wołowiny)
Cena: 42 zł
Pin Up American (Rewolucji 1905 r. 45 - wejście od POW 3)
Szarpany Jack - brioszka, sos majo-sriarcha, sałata, szarpana wieprzowina w autorskim sosie na bazie Jack Daniel’s w wersji spicy lub miodowej, grillowane mango, cebula, pomidor
Cena: 52 zł
Pin Up American (Rewolucji 1905 r. 45 - wejście od POW 3)
Apple Tofu – brioszka, żurawina, sałata, grillowane tofu w syropie klonowym, jabłko, surówka z białej i czerwonej kapusty
Cena: 48 zł
Radogość Cafe (Zgierska 214)
ZdezORIENTowany Żul – żulik, żołądki, ananas, ostry sos, ogórek, chipsy z batata
Cena: 42 zł
Rajskie Jadło Manufaktura (Manufaktura)
Zakiszony – mięso wołowe, placek z kapusty kiszonej, sos chrzanowo-musztardowy, jajko sadzone, ser wędzony, pomidor, bułka z chili
Cena: 45 zł
Rajskie Jadło Teo (Traktorowa 63)
Bałucki bandzior – maślana buła własnego wypieku, 100% wołowiny, kremowy ser w panko, sos jeżynowy z nutą cynamonu i chili, roszponka, czerwona cebula, ogórek zielony, majonez oraz frytki
Cena: 40 zł
Rajskie Jadło Teo (Traktorowa 63)
Bat burger – buła z ziarnami słonecznika własnego wypieku, kotlet z batatów i białej fasoli z nutą orzechowego sezamu, roszponka, salsa pomidorowa z kolendrą, papryka czerwona, sos limonkowy na bazie wegańskiego majonezu
Cena: 40 zł
Ramki Restauracja (Piotrkowska 144)
Burger wiosna – wiosenny burger wołowy z hashbrownem z młodej kapusty z sosem tzatziki i warzywami w kraftowej maślanej bułce
Cena: 52 zł
SmaShhh Burger (Zakładowa 84)
Oklahoma Onion SmaShhh Burger – bułka ziemniaczana z rzemieślniczej piekarni, kotlet 100% wołowy, cebula rozgniatana i smażona wraz z mięsem, ser cheddar, ogórek, sałata, jalapenos, majonez truflowy
Cena: 24 zł (29 zł w zestawie z frytkami i keczupem)
SmaszMi (Zgierska 211)
FestBurger – bułka maślana typu brioche, porcja smashowanej wołowiny, cheddar, cebula, guacamole, grillowany antrykot marynowany w oliwie z oliwek z rozmarynem i czosnkiem, salsa z pomidora, cebuli, limonki, oliwy z oliwek i kolendry, sos andaluzyjski Heinz
Cena: 47 zł
Stacja Retkinia (Wyszyńskiego 67/19)
Banana Boy – bułka maślana, sos orzechowy, wołowina Black Angus 200 g, bekon, grillowany banan, konfitura wiśniowa
Cena: 43 zł
Szpulka (Manufaktura)
Chorizo burger by Szpulka! – bułka własnego wypieku z kotletem z antrykotu wołowego z dodatkiem chorizo, pasty z suszonych pomidorów, cheddara, piklowanej cebulki, sałaty i nachosów, podawany z sosem mayo sweet chilli. Serwowany z frytami stekowymi.
Cena: 54,50 zł
Wall Street BBQ (Piłsudskiego 10)
Peanut Burger – bułka własnego wypieku, sos orzechowy (z pastą tahini i srirachą), sałata rzymska, ogórek kiszony, cebula prażona, bekon, kotlet wołowy, sos śliwkowo-wiśniowy
Cena: 49,99 zł
Willa w parku (Żeromskiego 117)
Kaszweek Burger – bułka burgerowa, kaszanka z grilla, grillowana cebula, kiszona kapusta, sałatka ziemniaczana
Cena: 36 zł
Willa w parku (Żeromskiego 117)
Szaszweek Burger – grillowane warzywa w formie szaszłyka, Beyond Burger, sałata, sos sweet onion, grillowane plastry kukurydzy w marynacie chimichurri
Cena: 36 zł
Zielona (Rynek Manufaktury)
Sunny Burger (wegetariański) – burger owsiano-warzywny z żółtym serem, sałata, ogórek zielony, czerwona cebula, rzodkiewka, kiełki, sos tzatzyki, maślana bułka, pieczone ziemniaki z sosem piklowym
Cena: 42 zł
Zielona (Rynek Manufaktury)
Vegan Sorgo Burger – burger z sorgo z suszonym pomidorem, zielonym pieprzem i boczniakiem, ogórek zielony, pomidor, marynowana cebula, szczypiorek, sałata, rukola, sos bbq i ajwar, bułka pełnoziarnista, pieczone ziemniaki z sosem piklowym (możliwa opcja bezglutenowa)
Cena: 42 zł
Zielony Chrzan (Żwirki 8)
Korean Philly Cheesesteak Burger – bułka maślana, marynowany antrykot wołowy bulgogi, karmelizowana cebula, marynowane grzyby shitake, ser provolone, cheez whiz (własnej produkcji sos serowy), relish pomidorowy z gochujang, japońskie pikle z ogórka
Cena: 39 zł
Hotel Hampton by Hilton Łódź (Piotrkowska 157)
Burger z ośmiornicą - mięso wołowe, ośmiornica, sos rouille, sałata rzymska, czerwona cebula
Cena: 99 zł
Ukryte Rzeki (Piotrkowska 295A)
Burger antrykot – burger w chałce z kotletem z antrykotu, mostkiem wołowym, chorizo i boczkiem. Podawany ze smażonymi ziemniakami, piklami z ogórka, sałatą masłową, colesławem, pomidorem malinowym, świeżym chili, serem cheddar i kiszoną czerwoną cebulą. Serwowany z sosem BBQ i majonezem ze srirachą oraz frytkami z sosem gribiche, pomidorem z sałatą oraz szparagami z vinaigrette'm Dijon
Cena: 65 zł
Ukryte Rzeki (Piotrkowska 295A)
Burger wegański – w bułce pszennej z dwoma kotletami; panierowany bakłażan w sosie sojowym i ciecierzyca z kuminem. Serwowany z kiszoną młodą kapustą, wstążkami białej rzodkwi, prażoną cebulą, sałatą rzymską i pomidorem malinowym. Podawany z sosami chzanowo-majonezowym i BBQ z fermentowanym czosnkiem oraz frytkami z sosem gribiche, pomidorem z sałatą oraz szparagami z vinaigrette'm Dijon
Cena: 55 zł
Musztarda po Obiedzie (Pomorska 86)
Łódzki burger z kaszanką – bułka maślana, sos firmowy na bazie musztardy miodowej, majonezu i ketchupu, sałata karbowana, pomidor, kotlet z kaszanki, przesmażane pieczarki, karmelizowana czerwona cebula duszona w czerwonym winie, ogórek małosolny
Cena: 36 zł
Musztarda po Obiedzie (Pomorska 86)
Łódzki burger z vege kaszanką – bułka pszenna, sos firmowy na bazie musztardy miodowej, majonezu i ketchupu, sałata karbowana, pomidor, kotlet z vege kaszanki, przesmażane pieczarki, karmelizowana czerwona cebula i duszona w czerwonym winie, ogórek małosolny
Cena: 36 zł
Hotel Grzegorzewski - „Synestezja Smaku” (3-go Maja 59, Tuszyn)
Burger z Jelenia – bułka maślana, musztarda, rukola, kotlet z jelenia, burak pieczony, żurawina, prażona cebula, oscypek, frytki stekowe
Cena: 54 zł
Hotel Grzegorzewski - „Synestezja Smaku” (3-go Maja 59, Tuszyn)
Burger z Tofu – bułka chałka, konfitura z czarnego bzu, sos mango – chili, tofu marynowane w teriyaki, prażone migdały, pak choi, frytki z batatów
Cena: 48 zł
Bagatela (Hotel Kolumna Park - ul. Hotelowa 1, Przygoń)
Rwane żebro z Pekinu – czarna bułka własnego wypieku, rukola, szarpane żebro wieprzowe, kimchi, majonez kolendrowy, pomidor, krążki cebulowe, sos amerykański z czerwoną cebulą, frytki
Cena: 48 zł
Bagatela (Hotel Kolumna Park - ul. Hotelowa 1, Przygoń)
Buraczany w panierce – bułka brioche, kotlet buraczany w panko, sos serowy, majonez kolendrowy, rukola, pomidor, ogórek małosolny, sos szczypiorkowy, frytki
Cena: 48 zł